duminică, 2 ianuarie 2011

Eurovision 2011 Hotel FM - Change (Romanian entry)

Trupa Hotel FM cu piesa "Change" a castigat finala selectiei nationale Eurovision, organizata de TVR, in premiera, in noaptea de Revelion.
Trupa formata din David Bryan (voce), Gabriel Baruta (compozitorul piesei, pian & backing vocals) si Alex Szus (tobe) va reprezenta Romania la concursul international Eurovision ce se va desfasura in luna mai in Germania, la Dusseldorf.
Melodia a fost aleasa in urma punctajului oferit de juriul de specialitate (50%) si de voturile telespectatorilor (50%).Trupa Hotel FM a obtinut un total de 22 de puncte - punctajul maxim din partea juriului (12) si 10 puncte de la public.
Gabriel Baruta, compozitorul piesei "Change", a castigat si marele premiu al concursului, un autoturism BMW Seria 3, oferit de Automobile Bavaria Group.
Finala din 2011 a concursului de muzică Eurovision va avea loc pe 14 mai, la Dusseldorf, după victoria din 2010 a interpretei germane Lena.
Prezentatorii show-ului au fost Paula Seling şi Ovi - cei care au adus României locul al treilea la Eurovision anul acesta (Oslo) -, iar Gianina Corondan a luat lua pulsul emoţiilor din "camera verde" a competiţiei.
  Invitatul special al serii de Revelion a fost artistul Johnny Logan, supranumit "domnul Eurovision", pentru că a câştigat trei ediţii ale acestui concurs, între 1980 şi 1992. Originar din Irlanda, Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele "What's Another Year" (1980), "Hold Me Now" (1987), şi, în calitate de compozitor, cu "Why Me" (1992), interpretată de Linda Martin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu